Per segon any es limitarà l’aforament a la plaça de Sant Jaume, coincidint amb les diades castelleres de diumenge, dia 20, i de dijous, 24 de setembre. Des d’abans de l’actuació i fins que acabi, només es podrà accedir a la plaça pels carrers de Jaume I, Ferran i del Bisbe, i la sortida es farà per la plaça de Sant Miquel i els carrers del Paradís, de la Llibreteria, de la Ciutat i del Call. En cas d’arribar al límit d’aforament s’hi podrà tancar l’accés, una mesura que l’any passat es va haver d’aplicar en 20 ocasions. També s’activaran operatius específics per gestionar l’afluència de ciutadans en actes com el correfoc, la cavalcada de la Mercè o el Piromusical.
Més transport públic
Metro, tramvia i les línies  L6, L7 i L8 dels Ferrocarrils de la Generalitat funcionaran sense interrupcions les nits de divendres, dissabte i dimecres, 23 de setembre. A més, aquests dies es reforçaran una vintena de línies de bus i el Bicing funcionarà fins a les 2 h aquest cap de setmana, i tota la nit del 23 al 24. Cal parar atenció, però, perquè algunes estacions es tancaran provisionalment aquests dies perquè estan afectades per alguns actes. Com ja és habitual, també es reforçarà el servei de bus per accedir a la muntanya de Montjuïc i les línies 1 i 3 del metro per accedir al Piromusical del dia 24.

Dispositiu de seguretat i neteja
Agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra reforçaran la presència al carrer per evitar incidents i delictes i vetllar per una bona convivència. També posaran dispositius de regulació del trànsit i controls d’alcoholèmia i drogues en punts especialment sensibles i actuaran contra la venda irregular de begudes i menjar. Els serveis de neteja viària s’incrementaran en un 38 % als espais on hi ha previstos actes. En total, hi haurà més de 200 operaris extres al dia, amb atenció especial al torn de nit. També es posaran prop de 2.700 papereres de cartró i 1.166 lavabos portàtils, un centenar dels quals adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.