Fixar-se bé en el número de tirador i no repetir-ne cap per poder tastar totes les varietats de cervesa artesana. És el repte que alguns s'han marcat per aprofitar al màxim el festival. EDUARD BORRULL "He vingut a tastar cerveses perquè tinc un local a Poblesec, però per poder-ho fer has de venir molts dies perquè són moltes cerveses en molt poc temps." De fet hi ha 300 cerveses diferents i només 50 tiradors. Per això, cada vegada que s'acaba un barril s'avisa el públic... i en aquesta pissarra s'apunta la nova varietat que oferirà el sortidor. Un espectacle que a alguns professionals els serveix de termòmetre per valorar el seu producte. DAVID MUÑOZ, Cervesera Iria Guinea Picks "Cuando han pinchado el barril hemos estado al loro de cuanto tardaba en vacíarse, cuanta cola había.. y estamos muy contentos porque ha gustado mucho." Com el David, hi ha representants cervesers de tot l'Estat i també d'estrangers. Però la representació catalana no és poca. MIKEL RIUS, organitzador Barcelona Beer Festival "Aquí al festival tenim 55 cerveseres catalanes de les quals gairebé la meitat són de l'últim any. Això demostra que és un sector efervescent." CRISTIAN MEIMOR, Cervesera Popaire "Fa tres anys que hem començat. L'any passat vam fer uns 25.000 litres de cervesa i aquest any intentarem duplicar la producció, i hi ha resposta." NÚRIA PUJADAS "A banda de les més de 300 cerveses que hi ha per tastar n'hi ha quatre que s'han fabricat exclusivament per aquest festival, i que volen ressaltar els quatre ingredients que caracteritzen la cervesa: el llevat, la malta, el llúpol i l'aigua." A banda de les novetats gastronòmiques, aquesta edició també ha estrenat un nou espai. Tot i que ha permès acollir molt més públic que l'any passat, les cues continuen formant part del Barcelona Beer Festival.

El Barcelona Beer Festival es consolida en aquesta segona edició com una de les trobades cervseres més importants de la ciutat. L’organització remarca que “no es tracta d’un festival on venir només a beure grans quantitats de cervesa, sinó que ho entenem com una trobada gastronòmica on conèixer nous productes.”

I de fet n’hi ha una gran varietat: 300 tipologies de cervesa que es serveixen en 50 sortidors. A més, es poden degustar acompanyades de tapes de formatges i embotits.

Al festival hi participen 150 empreses cerveseres, 55 de les quals són catalanes. Unes xifres que demostren que el sector de la cervesa artesana va cada vegada a més, tant a Catalunya com arreu d’Europa. De fet, n’hi ha una vintena que s’han constituït aquest mateix any.