La investigació dels fets es va iniciar el passat dia 26 de febrer. Aleshores els agents del departament de Tràfic d’Èssers Humans i Explotació de Persones el Grup de Delinqüència Urbana de la Guàrdia Urbana van ser requerits per una dona que va denunciar que feia un any que havia arribat a Barcelona mitjançant un engany. La dona va venir cap aquí perquè se li va oferir una suposada feina i  afirma que, un cop a la ciutat, l’havien obligada a exercir la prostitució. Després de tres mesos exercint com a meretriu i cometre furts als carrers de Barcelona sota amenaça, la noia els va denunciar.

Els agents van posar el cas en coneixement de l’agència ABITS, que porta a terme una tasca de treball social amb dones que exerceixen la prostitució i víctimes d’explotació sexual a la via pública. Amb l’ajuda rebuda, la noia va poder abandonar l’habitatge on vivia i on també era controlada pels seus explotadors.

La Guàrdia Urbana, juntament amb els Mossos d’Esquadra, van planificar conjuntament un operatiu per identificar i detenir als autors dels fets. En un dispositiu conjunt, el passat 4 de març, els dos cossos policials van aconseguir detenir les tres persones que havien protagonitzat els fets als seus respectius domicilis de Barcelona com a presumptes autors d’un delicte de tràfic d’éssers humans.

A hores d’ara continuen les indagacions, ja que van tenir coneixement que dues noies més es podrien trobar en la mateixa situació que la víctima. Pel que fa als detinguts, tots de nacionalitat romanesa, un noi de 23 anys ha ingressat a presó i dues dones de 24 i 46 anys han quedat en llibertat amb càrrecs.