Miren l'espai i ja s'imaginen tot el que hi podrien fer. Són membres de l'Associació Bio Arquitectura Mediterrània, una de les quatre entitats que han demanat aquest solar del Raval. Un dels seus objectius és fomentar l'arquitectura sostenible i respectuosa amb l'entorn. VALENTINA MAINI, associació Bio Arquitectura Mediterrània "El que volem fer és un edifici amb materials biodegradables, compostables, de fet i que seria amb palla, terra i fusta" El seu projecte competeix, entre altres, amb el de la Fundació 4 vents. Una entitat del Raval que es dedica a l'atenció a la infància i a les famílies amb menys recursos. Volen crear un espai de joc i de dinamització infantil. LITA ÁLVAREZ, presidenta de la Fundació Quatre Vents "Cobrir unes necessitats més d'esbarjo, més lúdiques, però que també porten una vessant educativa, perquè a través d'unes titelles o d'uns pallassos es poden donar molts missatges i els nens s'ho poden passar molt bé" En total s'han rebut trenta-dues propostes per als dinou espais en desús que l'Ajuntament cedeix per un període de com a màxim tres anys. Ara una comissió d'avaluació s'encarregarà d'estudiar-los. LAIA TORRES, cap de participació d'Hàbitat Urbà "Un criteri de valoració lligat a la sostenibilitat ambiental. I una última molt lligada amb la rendibilitat social i en l'impacte que poden tenir aquestes activitats en la ciutadania de l'entorn i de la ciutat" El solar que ha rebut més demandes és aquest del carrer d'Àlaba. Té més de mil metres quadrats i set entitats hi han presentat projectes. Entre aquestes hi ha la que representa el Lluis, la Fundació SOS i que comprèn tota mena de projectes solidaris. El seu objectiu és crear un espai per fomentar l'art urbà a la ciutat. LLUIS ESTEBAN, Fundació SOS "Un espai legalitzat perquè la gent pugui fer grafits, s'hi puguin fer xerrades, debats, venda de peces." La decisió final de la comissió d'avaluació, que es reunirà durant el mes de març no es farà pública fins a mitjan abril.

A la convocatòria del Pla Buits s’hi han presentat finalment 30 associacions. Es tracta d’entitats sense ànim de lucre que volen dinamitzar els solars buits que hi ha repartits per la ciutat. L’Ajuntament en cedeix 19 i els que han rebut més demandes són els del carrer de Montalegre, al Raval, i el del carrer d’Àlaba, al Poblenou. En total s’hi han presentat 32 projectes de tot tipus: des de la creació d’horts urbans, propostes vinculades a l’esport, a l’art o a fomentar activitats lúdiques per a infants i joves.

Ara una comissió d’avaluació s’encarregarà d’estudiar-les totes. Aquesta comissió està formada per membres del govern, dels districtes i de tots els grups municipals. També hi ha representants del Consell d’Associacions de Barcelona, de la FAVB, de la Federació de Pares d’Alumnes de Catalunya, de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social i del FAD.

Per adjudicar els espais es tindran en compte aspectes com la sostenibilitat del projecte, la seva capacitat d’autogestió i finançament i el seu impacte en l’entorn. Les entitats guanyadores tindran dret a fer ús de l’espai que se’ls assigni durant un període d’entre un i tres anys.