Escola Universitària EUSS aquesta tarda La Chantal Eslava estudia enginyeria en organització industrial a l'Escola Universitària Salesiana de Sarrià i forma part del 7% de dones que aquest any s'han matriculat en aquests estudis, històricament dirigits a homes. CHANTAL ESLAVA, estudiant d'Enginyeria en Organització Industrial "Nos estamos dando cuenta de que podemos hacerlo, de que podemos tomar decisiones importantes, podemos manejar masas, podemos manejar grupos y podemos estudiar cosas tan difíciles como ésta." En els darrers tres anys, el nombre de dones que inicien aquests estudis ha augmentat fins a un 3%. Tot i que en l'àmbit de la docència les coses s'equiparen mica en mica, en l'àmbit laboral cal avançar. MARTA MELIÀ, estudiant del Màster en Direcció d'Empreses Industrials "Sí que és veritat que quan vas a l'obra és un món on hi ha molts homes i no és el mateix que et mani una dona que un home. Llavors costa una mica més introduir-se, però poc a poc." La Marta Mata és professora i l'única dona cap de deparament del centre i segons ella al final les diferències entre uns i altres es dilueixen. MARTA MATA, profesora i cap del Departament de Mecànica "Sí que potser diferències però són "a priori" perquè en el moment en què demostres la teva valua ja no cal dir res més. Tant és que sigui un home o una dona, la qüestió és que ets enginyer i tires endavant la teva feina." STAND UP: "Tot i que any rere any augmenta el nombre de dones que es matriculen en carreres destinades tradicionalment a homes, encara queda molt camí per recórrer en la lluita per equiparar els dos sexes.Us ho ha explicat des de l'Escola Universitària Salesiana de Sarrià, Eduard Colldecarrera"

L’Escola Universitària Salesiana de Sarrià

(EUSS) imparteix quatre graduats en enginyeria i un parell de màsters relacionats. Actualment el nombre de dones que cursa aquests estudis és d’un 7% de l’alumnat. En els darrers tres anys el nombre de dones que hi ha en aquestes aules s’ha incrementat en un 3% i d’aquesta manera dia rere dia les distàncies entre un gènere i l’altre s’escursen.

La Chantal Eslava n’és un bon exemple. Actualment estudia Enginyeria en Organització Industrial que és una de les titulacions que més ha cridat l’atenció a les dones. Ella ens explica que cada dia hi ha més dones se n’adonen que “són capaces de tot”.

La Marta Melià, en canvi, estudia un Màster en Direcció d’Empreses Industrials i creu que si hi ha tantes poques dones és perquè normalment “a les noies els hi agraden més els estudis de lletres que no els de ciències”. On encara cal fer molta feina és en l’àmbit laboral. La Marta ens explica que en el món laboral encara no és ben bé així, que “costa una mica introduïr-s’hi però poc a poc.”

A l’altre banda de l’aula hi trobem a la Marta Mata, professora i cap del Departament de Mecànica. Ella és l’única dona responsable d’àrea del EUSS i tot i que es troba en situació de minoria entre el professorat creu que les diferències o prejudicis apareixen en una primera instància però acaben quan “demostres la teva vàlua”.