Aquest cap de setmana comença la Barcelona Restaurant Week, dins la qual 36 restaurants de categoria ofereixen un menú específic a 25 euros + IVA i begudes. La iniciativa, que a més destina un euro de cada menú a fins solidaris, vol apropar l’alta gastronomia a tothom. Però aquests dies, en diferents punts de la ciutat, hi ha també altres propostes gastronòmiques més populars.

Des de divendres està obert a la cúpula de Les Arenes el Barcelona Beer Festival, amb més de 300 cerveses artesanes diferents i una variada oferta gastronòmica per maridar-les. Dissabte, al Casal Font d’en Fargues trobareu una àmplia oferta de vins, caves, cerveses, formatges i embotits ibèrics, amanits amb música en directe i la possibilitat de fer tallers per aprendre a fer sushi o conèixer les tècniques bàsiques del maridatge. Diumenge, el passeig de Joan de Borbó acull una nova edició del mercat gastronòmic Terra Endins, que en aquesta ocasió convida a maridar vins de les DO Montsant, Terra Alta i Cava amb diversos formatges catalans i canaris. Per acabar-ho d’adobar, els veïns de l’Eix Prim celebren la festa de la dona també aquest diumenge amb una fira d’artesania i gastronomia a la plaça de la Palmera de Sant Martí.

Diumenge, els carrers del Raval són l’escenari de les festes de Santa Madrona, que l’Ajuntament vol recuperar com la tercera festa popular de la ciutat, després de la Mercè i la Laia. Els gegants es trobaran i sortiran de la plaça de Folch i Torres per començar la cercavila, i es trobaran amb les tropes de la Coronela al monestir de Sant Pau del Camp. Junts tornaran cap al Portal de Santa Madrona, on a les 12.30 h s’hissarà la bandera de Santa Madrona. Alhora, als voltants de la Parròquia de Sant Medir de la Bordeta, s’estarà fent la cavalcada que omple els carrers de caramels. Sant Gervasi i Gràcia la van fer el cap de setmana passat, però a la Bordeta és tradició del diumenge següent de Sant Medir.

Aquest mateix diumenge al matí, a la zona del Fòrum, arrenquen dues activitats esportives amb finalitats solidàries. La més important, amb 2.250 corredors inscrits, és la cursa Transplant Run, on participen persones amb òrgans transplantats o donats per demostrar que duen una vida totalment normal. El Centre Recreatiu i Cultural de Sords, en canvi, organitza una caminada per sensibilitzar la societat sobre l’exclusió de les persones sordes.

A l’agenda interactiva també trobareu els concerts d’Aaron Thomas, Devian Lynx, Patrick Watson, Amadeu Casas i Andreu Valor, així com les portes obertes al Museu Picasso i el Japan Weekend a la Farga de l’Hospitalet. Trieu i remeneu entre 25 activitats per organitzar-vos el vostre cap de setmana a Barcelona.