Albert Claret pren el relleu de Pau Gonzàlez, del Consell de la Joventut d’Horta-Guinardó, que durant els darrers dos anys ha estat el president del CJB. El nou secretariat està format per representants d’Acció Jove (el president), Esplais Catalans (el vicepresident), les JERC, la JSC, la Dona (Joves Nacionalistes per la Igualtat) i els Minyons Escoltes i Guies de Catalunya. L’assemblea ha escollit formalment el secretariat del CJB i és entre els seus membres que trien el president i el vicepresident.

Més política de joventut

A més de renovar els òrgans de direcció, la reunió d’avui també ha servit per valorar positivament l’acció duta a terme pel Consell durant el 2012 i acordar les línies generals de treball per al 2013. L’assemblea del CJB ha aprovat una resolució “per unes polítiques de joventut veritablement centrals i transversals”. Els representants dels joves barcelonins que durant els darrers mesos han participat en l’elaboració del Pla Jove 2013-2016 diuen que han trobat “una gran manca de visió transversal en les polítiques de joventut actuals”. Amb això volen dir que els diferents departaments municipals no treballen de manera prou coordinada per posar remei a “la dramàtica situació actual” del jovent barceloní amb relació a l’atur, l’abandonament dels estudis, l’èxode a l’estranger i el desànim general.

Els joves associats reclamen a l’Ajuntament que reforci el paper i el pressupost de la Regidoria d’Adolescència i Joventut. El CJB vol que la regidoria de Raimond Blasi depengui directament de l’alcaldia, en lloc de formar part de l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports com ara.

L’assemblea del Consell de la Joventut també ha aprovat una resolució de suport al dret de decidir del poble de Catalunya i la recent declaració de sobirania del Parlament, presentada per la JNC. Els joves també han subscrit dues resolucions de la Joventut Comunista, una contra la corrupció i per la regeneració democràtica, i l’altra a favor del dret al propi cos i d’una salut sexual i reproductiva emancipadora i responsable.