1-O carregues escola Ramon Llull

El Jutjat d’Instrucció núm. 7 de Barcelona, que investiga les càrregues del referèndum de l’1 d’octubre, ha citat com a investigats quatre policies nacionals més que van actuar a l’Escola Ramon Llull. Es tracta d’un cap d’unitat i tres escopeters que van intervenir en els llançaments de pilotes de goma, moment en què Roger Espanyol va perdre la visió d’un ull per l’impacte d’una d’aquestes bales. Declararan el proper 17 de desembre.

Juntament amb ells, també compareixeran dos policies més que el jutge ja investigava, però encara no els havia posat data de citació. D’una banda, és un agent que va actuar a l’Escola Prosperitat i, de l’altra, un altre policia que va ser a l’Escola Pia Sant Antoni. Amb aquests, en total hauran comparegut investigats 29 dels policies nacionals que van intervenir en els disturbis de l’1-O a Barcelona.

Demanen investigar vuit agents més

Mentrestant, les acusacions treballen frec a frec per identificar amb el codi policial tots els agents que, consideren, tenen alguna responsabilitat sobre els ferits de l’1 d’octubre. L’Ajuntament, que exerceix d’acusació popular, ha demanat al jutge que citi vuit agents més per suposadament haver donat puntades de peu i cops de puny o de porra als ciutadans.

A més, també ha sol·licitat al jutge que citi com a testimonis els agents escuders que van fer parella amb els escopeters mentre llançaven pilotes de goma. Com a testimonis, no poden mentir i en aquest sentit, en l’escrit, els advocats del consistori remarquen que hauran de dir la veritat perquè “van haver de presenciar el moment relatiu al tret de Roger Español”.