Sisè dia acampada Universitat

La Junta Electoral ha descartat aquest dimarts desallotjar l’acampada d’estudiants de la plaça de la Universitat, que ja fa set dies que s’allarga. Afegeix, però, que la protesta no pot entorpir les eleccions del 10-N: obliga que quedi lliure la vorera muntanya de la plaça i el carril bus segregat per garantir l’accés dels votants al col·legi electoral de la Universitat de Barcelona (UB).

En la resolució, la Junta ordena als Mossos d’Esquadra i a la Guàrdia Urbana que adoptin “les mesures necessàries” perquè l’electorat pugui accedir amb normalitat al punt de votació i exercir, així, el seu dret. A més, recorda que la policia s’ha d’encarregar que el diumenge no hi hagi símbols polítics o reivindicacions i que no es realitzin “actes de proselitisme electoral”─és a dir, que no s’influeixi en el vot dels ciutadans.

La denúncia de Ciutadans, desestimada

L’òrgan judicial insisteix que garantir l’ordre públic no és competència seva i que la responsabilitat l’han d’assumir les autoritats governamentals. Així doncs, desestima la denúncia de Ciutadans i declina ordenar el desallotjament de l’acampada. En el text, nega que els estudiants hagin fet menció a forces polítiques determinades i que apel·lin al vot directe. De fet, conclou que les seves reivindicacions van més enllà de les proclames independentistes.

L’òrgan nega que l’acampada afecti el dret a fer campanya

La plaça de la Universitat és un lloc reservat per a actes electorals però, segons l’organisme, la protesta no ocupa tot l’espai i, per tant, s’hi poden celebrar les trobades dels partits polítics. A més, insisteix que l’Ajuntament de Barcelona ha posat a disposició de les formacions altres indrets alternatius perquè es puguin realitzar els actes de campanya.

Pel que fa a la trobada de Ciutadans d’aquest dilluns, la Junta estima que va poder-la desenvolupar gràcies, també, als cossos policials. D’aquesta manera, l’òrgan no considera que l’acampada afecti el dret dels partits a fer campanya electoral i creu que no és necessari adoptar cap mesura. Precisament, aquest dimarts, Junts per Catalunya ha demanat de nou a l’alcaldessa, Ada Colau, que retiri la plaça de la Universitat del llistat dels espais cedits per fer campanya.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”eleccions 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]