La candidata del PP al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, ha titllat d'”indigents culturals” els estudiants acampats a Universitat i els rectors nacionalistes. Ho ha dit després de visitar una carpa de Noves Generacions (NNGG, les joventuts del PP), instal·lada a la plaça on hi ha l’acampada amb motiu de les eleccions generals del 2019.

“M’he trobat uns estudiants dropos i uns rectors torçats i la característica indigència intel·lectual del nacionalisme.”

De fet, Álvarez de Toledo, ha qüestionat que els acampats siguin estudiants perquè “això d’estudiar sembla que no ho vulguin gaire”, i ha criticat l’actitud dels rectors de les universitats: “Em sorprèn que no hi siguin”. En aquest sentit, la candidata popular ha dit:

“Els rectors són els que es dediquen a aclamar els gallets [“matoncitos”, ha dit en castellà] subvencionats perquè no vagin a classe.”

Convidada a acampar

La visita de Cayetana Álvarez de Toledo a l’acampada ha estat més tranquil·la que la de Cs, que ahir dilluns, va protagonitzar moments d’enfrontament dialectal amb els acampats. En aquest cas, un grup de joves ha convidat la popular a acampar (fins i tot li han regalat una tenda de campanya i una estora) i han cridat proclames com “Llibertat presos polítics”, des de lluny.

Acampada Universitat PP

Cayetana Álvarez de Toledo —que ha evitat el cara a cara amb els acampats— ha carregat contra l’alcaldessa, Ada Colau, perquè “té l’obligació de desallotjar la plaça”, i ha valorat positivament la denúncia de Cs a la Junta Electoral perquè n’ordeni el desallotjament. Finalment la junta ha desestimat que es desallotgi la plaça, però ha demanat garantir l’accés al col·legi electoral (situat a l’edifici històric de la UB) el 10-N.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”eleccions 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]