En Xavier Murillo va començar a escriure fa uns anys com a teràpia, sense poder imaginar que ara vendria el seu primer llibre, ‘El fuego inolvidable’, per millorar la qualitat de vida del seu fill, Íker. Té diagnosticada distròfia muscular de Duchenne, una malaltia neuromuscular minoritària que limita la mobilitat.

“La meva intenció no era publicar-lo, tot i que vaig pensar que seria un somni. Ara, el somni no és el llibre publicat sinó lluitar per un somni, la salut del meu fill“, explica Murillo. Ha autoeditat el llibre i el ven a través d’Amazon. Amb els beneficis, vol costejar teràpies, rehabilitació i, sobretot, la compra d’un escúter de mobilitat reduïda.

Un escúter adaptat per pujar els pendents de les Roquetes

Aquest vehicle adaptat permetrà a l’Íker tenir més autonomia, com ara sortir amb els amics o pujar a casa des de l’escola. La família viu a les Roquetes, un barri ple de pendents. “Necessita una ajuda. Des de l’escola pot fer servir l’ascensor de la plaça de les Roquetes, però ara fa uns dies que és fora de servei i les rampes alternatives són fortes”, apunta Murillo.

Va comercialitzar el llibre a finals de setembre. Des d’aleshores ha venut un centenar d’exemplars. Amb els beneficis ha obtingut la meitat del necessari per comprar l’escúter elèctric. Calcula que li cal un miler d’euros, comptant que la Seguretat Social li cobrirà una altra part.

‘El fuego inolvidable’, una novel·la negra ambientada a Barcelona

Murillo va començar escrivint contes infantils per als seus fills. Per a la primera novel·la, però, va triar el gènere policíac, que sempre l’ha atret. “Està ambientada a Barcelona: passa al Raval, la Barceloneta, a Nou Barris, a la Guineueta, etc. Arrenca amb un crim i la inspectora que l’investiga, tirant dels fils, acaba descobrint que hi ha més crims i un assassí en sèrie a la ciutat“, avança l’autor. Ha trigat tres anys i uns quants esborranys per aconseguir una novel·la amb què se sent satisfet i de la qual espera estar-ne agraït.