El Jutjat d’Instrucció número 9 de Barcelona ha tancat la investigació referent als fets que van passar el 27 de març, quan un grup de manifestants van intentar ocupar la seu del PP. El jutge ha anunciat aquest dimarts que processa sis joves vinculats a Arran, ja que “els indicis de la seva conducta delictiva són clars”.

El magistrat considera que tots sis van poder cometre un delicte de desordre públic, en dificultar el normal funcionament de l’oficina, i, a més, tres d’ells presumptament un de danys materials per haver fet pintades i enganxat adhesius. Un pèrit ha valorat les destrosses a la porta de la seu en 1.391,50 euros.

Ara s’obre un procés perquè les dues parts puguin presentar recursos i al·legacions. La part denunciant, el PP, té un marge de 10 dies per formular un escrit d’acusació, ja sigui per demanar l’obertura del judici oral o el sobreseïment de la causa. Els acusats tenen cinc dies per presentar recursos de reforma i d’apel·lació.

Els fets van passar el 27 de març d’aquest any, quan una cinquantena de persones, convocades per Arran, van intentar ocupar la seu del Partit Popular, al carrer del Comte d’Urgell. Els manifestants van entrar al vestíbul, però no van aconseguir passar el control de seguretat. En poc més de 30 minuts van ser desallotjats pels Mossos d’Esquadra.

El 2 de juliol, la policia catalana va detenir els tres investigats pel delicte de danys, ja que van desobeir l’ordre judicial per anar a declarar. Tot seguit, es van acollir al dret a no fer-ho.