veïns mossen amadeu oller

La plataforma Salvem el Carrer Mossèn Amadeu Oller no llença la tovallola i posa sobre la taula una proposta per preservar l’arbrat i l’espai dels jardins, que anirien a terra quan es construeixi el bloc d’habitatges impulsat per la cooperativa Empriu. L’alternativa que proposen és moure enrere quatre metres el bloc de pisos cap a l’interior de Can Batlló, opció que permetria mantenir els temps del projecte urbanístic.

La plataforma veïnal es va manifestar aquest dissabte a la tarda per segona vegada per demanar que els jardinets de Mossèn Amadeu Oller es mantinguin com a espai d’estada i van aprofitar l’acte per explicar la proposta de modificació urbanística que han presentat aquesta setmana a l’Ajuntament.

La plataforma s’ha reunit ja amb la gerent del districte, Àfrica Cardona, per parlar de les opcions que es recullen al text. Asseguren que tenen el compromís municipal que els tècnics l’estudiaran. Segons els veïns de Mossèn Amadeu Oller les modificacions que demanen en el Pla General Metropolità (PGM) es podrien fer sense sense variar el cronograma de les obres previstes.

Una proposta de mínims per salvar l’espai verd

Els veïns han redactat una proposta de reordenació urbanística en l’entorn de Can Batlló. Assessorats per un grup d’arquitectes proposen a l’Ajuntament fer una modificació puntual del PGM per tal de recular uns metres el futur bloc de pisos. D’aquesta manera, es mantindria la volumetria i l’estructura de l’edifici d’habitatges i es guanyarien 16 metres de carrer “convertint Mossèn Amadeu Oller en un vial més amable i amb més espai per al vianant”.

Amb la proposta asseguren que també hi sortirien guanyant els veïns que actualment viuen en els edificis del carrer de Mossèn Amadeu Oller, 30-40, perquè la reubicació de l’edifici cooperatiu que proposen afavoriria les hores de llum solar que reben aquests immobles.

Una segona opció que permetria ampliar la zona verda de Can Batlló

La proposta presentada a l’Ajuntament inclou una segona opció que la plataforma reconeix que és molt més ambiciosa. Es tracta de traslladar dos dels tres blocs d’habitatge cooperatiu previstos a Can Batlló, tant el del carrer de Mossèn Amadeu Oller, de la cooperativa Empriu, com el del carrer de la Constitució, fins a la cantonada de la Gran Via amb Mossèn Amadeu Oller. Allà s’hi podria construir una torre d’habitatges i els sòls alliberats es podrien requalificar com a zones verdes.