"Gràcies al teu moviment, i anar passant una a una aconsegueixes que en el camp contrari quedin dues o tres llavors. Si ara les agafes i les jugues (una, dues, tres o quatre), has aconseguit moure les llavors. Aquestes te les quedes." És un joc d'origen africà. A falta de monedes, les tribus es jugaven així les llavors de les següents collites. A la gran esplanada del Jardí Botànic s'ha organitzat una desena de jocs tradicionals de tot el món. PAULA CAMPOY "El meu germà està practicant les construccions amb un palet i unes fustes, i s'entretenen unint aquestes fustes. I de vegades fan música amb els palets." LINA OBERO, cap de programes del Museu de Ciències Naturals "És una festa familiar, les activitats estan pensades perquè els adults i els nens s'interelacionin per descobrir el jardí. És la festa de la primavera, és quan el jardí i la natura està més esplèndida." En total, són mes de 25 activitats per celebrar la primavera. Una jornada per descobrir la vegetació del jardí i conèixer com viuen les diferents espècies d'insectes que hi habiten. DAVID BERTRAN, responsable de col·leccions del Jardí Botànic de Barcelona "Això és un hotel d'abelles i la idea és procurar que les aquelles tinguin un niu on viure. És per a abelles solitàries. No totes viuen en un rusc, com es pensa..." A banda de les visites guiades i els tallers també s'ha organitzat un mostra de productes ecològics i de proximitat.

Fa més d’un mes que la primavera està en marxa, però ha estat aquest diumenge quan se n’ha celebrat l’arribada amb la festa Planta’t als Botànics. La idea és clara: aturar per uns moments la voràgine del dia a dia, observar el voltant i conèixer millor el paisatge de l’entorn.

Així es pot descobrir l’hotel per a abelles i vespes solitàries. Es tracta d’una estructura de fusta dissenyada especialment perquè aquests insectes hi ponguin els ous. L’objectiu final és facilitar-los la reproducció i, així, ampliar el nombre d’exemplars d’unes espècies clau per a la tasca de pol·linització. Per això, a tocar de l’hotel, s’ha organitzat un taller per construir un niu per a insectes semblant que es pot penjar del balcó.

Altres activitats són les visites guiades, els tallers a l’aire lliure i jocs de tot el món a la gran esplanada. També hi ha una mostra de bonsais i, a l’entrada del recinte, un mercat de productes ecològics i de proximitat.