La tinenta d’alcalde d’Ecologia i Urbanisme, Janet Sanz, celebra l’inici de les obres de la superilla de l’Eixample, amb la confiança posada en què aquesta, a més de pacificar el trànsit de la zona, ajudi el veïnat a suportar les altes temperatures estiuenques. “Seran un refugi climàtic“, ha afirmat.

Així seran les quatre places de la superilla de l’Eixample, a Consell de Cent

Més verd i més ombra contra les onades de calor

Sanz ha recordat els efectes que les onades de calor d’aquest estiu ha provocat a la ciutadania, especialment en la gent gran, i assegura que aquesta actuació és fonamental de cara als propers anys. “Hem de preparar la ciutat perquè sigui refugi de futur. Un refugi que l’any vinent ha de tenir més verd, ha de poder recuperar millor l’aigua i tenir més ombra“. Uns elements que per a la regidora són imprescindibles. “Són elements que faran que la gent vulgui i hi pugui viure en ella“.

Comencen les obres i les afectacions

Les obres per posar en marxa la superilla de l’Eixample han començat aquest dimarts, 16 d’agost, de manera simultània als carrers del Consell de Cent, Girona, Rocafort i Comte Borrell. Els treballs implantaran quatre eixos verds i quatre places previstes per tal de pacificar la zona i reduir l’espai i el pas de vehicles privats. Al mateix temps, els espais s’ompliran de verd, ombra i zones d’estada.

Tot plegat suposa, ara per ara, tot un seguit d’afectacions i desviacions al trànsit, que sempre garantiran l’accés al veïnat, els serveis d’emergència i les bicicletes. Les vies alternatives seran la Gran Via de les Corts Catalanes i els carrers de València i del Rosselló.