afectacions obres superilla eixample

Aquest dimarts, 16 d’agost, han començat les obres a la superilla de l’Eixample. Els treballs per crear eixos verds i places per als vianants comporten talls de trànsit i desviacions que es mantindran durant tot el temps de transformació i, també, tan bon punt finalitzin les obres. A continuació t’expliquem totes les afectacions al trànsit que hi haurà a la superilla de l’Eixample a partir d’aquesta setmana i fins a la finalització de les obres i les alternatives que tens per moure’t.

D’acord amb la senyalització vertical d’alguns carrers, hi ha treballs que començaran el 18 d’agost.

Garantit l’accés a veïns

Des del 16 d’agost, a cada carrer començaran les obres per meitats, amb l’objectiu de no ocupar simultàniament les bandes de mar i muntanya de la via. Per tant, només en quedarà ocupada una, de tal manera que es garantirà l’accés de veïns, serveis, bicicletes i vehicles d’emergència.

Els vehicles privats podran arribar a qualsevol punt dels eixos verds. Ara bé, no podran circular per tota la via. Al menys, a partir de finals d’agost (no se n’ha concretat el dia concret). En altres paraules: no podran creuar la superilla de punta a punta. Quan i accedeixin, sigui pel carrer que sigui, hauran de sortir pel següent carrer transversal.

mapa superilla eixample

Posem per cas que un vehicle circula pel carrer del Consell de Cent. Quan arribi a un encreuament com el de Calàbria, haurà de girar obligatòriament a l’esquerra en sentit muntanya. A això cal sumar que els vehicles privats no podran creuar per les quatre noves places (Rocafort, Comte Borrell, Enric Granados i Girona) ubicades al Consell de Cent. En aquests casos, també hauran de girar cap a un carrer transversal.

Alternatives de circulació

Si vols creuar Consell de Cent de punta a punta en vehicle privat, tens diverses alternatives per anar en aquesta direcció. Alguns carrers paral·lels per on pots circular sense restriccions són:

  • Gran Via de les Corts Catalanes
  • carrer de València. En aquest cas, però, la via es trobarà amb l’eix verd del carrer de Girona
  • carrer del Rosselló

Pas garantit per a les bicis

Les bicicletes podran circular pels eixos verds, en doble sentit. Hauran de conviure amb els vianants i la resta de vehicles i, per tant, s’eliminaran els carrils bici existents fins a l’inici de les obres.

Sense canvis als autobusos

D’acord amb l’Ajuntament de Barcelona, no hi haurà afectacions als autobusos ni altres mètodes de transport públic de l’entorn. Per tant, el servei de bus funcionarà amb normalitat, amb els recorreguts habituals com fins ara.

Garantits els aparcaments

L’accés estarà garantit per tal que els veïns puguin estacionar el seu vehicle als seus pàrquings particulars, així com als públics en el cas que n’hi hagi. L’accés als guals també es permetrà.

Càrrega i descàrrega

D’acord amb les previsions del consistori, les zones de càrrega i descàrrega estaran ubicades als carrers transversals dels eixos. Sempre que les fases d’obra ho permetin, s’habilitaran espais exclusius en els mateixos eixos, ha informat l’Ajuntament.

Vehicles d’emergència i serveis

Els vehicles d’emergència i de serveis tindran excepció total amb la superilla de l’Eixample: el seu pas estarà totalment garantit en qualsevol cas.