A principis de 2012 el Barça ja va ser pioner a fer del Camp Nou un espai sense fum. Ara el club va un pas més enllà i participarà activament en una campanya europea per ajudar els fumadors a deixar el tabac. La iniciativa va orientada als més de 28 milions de fumadors d’entre 25 i 34 anys que hi ha a la Unió Europea.

La primera acció de la campanya serà un vídeo protagonitzat pels jugadors del Barça, com Xavi Hernández, Carles Puyol, Andrés Iniesta o Víctor Valdés, en què es donarà suport a aquells fumadors que han decidit deixar-ho. A més de recalcar la importància d’abandonar el tabac a temps, el programa també ajudarà amb consells pràctics i un programa d’entrenament personalitzat.

El president del FC Barcelona, Sandro Rossell, ha afirmat que “participar en aquest tipus d’iniciatives forma part del nostre ADN”. John Dalli, el comissari europeu de Salut i Política de Consumidors, ha acompanyat Rossell en l’acte de presentació i ha afegit que espera que la col·laboració del Barça serveixi per amplificar el missatge que la Comissió Europea fa anys que predica. “Mitjançant el llenguatge universal del futbol podem ajudar a qui vulgui deixar de fumar”.