És el primer camió híbrid de grans dimensions, concretament 26 tones, que circularà per la ciutat recollint residus. Combina un motor dièsel convencional i un d'elèctric que redueix en un 20% el consum de combustible. Però el més revolucionari d'aquesta tecnologia és que elimina el soroll durant la posada en marxa i la parada del vehicle, i també durant la càrrega i descàrrega dels contenidors. Això permetrà reduir les molèsties als veïns. JOSEP COMPTE, responsable de Maquinària d'Urbaser "La política d'empresa és buscar solucions tècniques aportant l'eficiència a tots els serveis, i com podeu comprovar el vehicle està arrancat i no fa cap mena de soroll." L'equipament per a la càrrega de contenidors és totalment elèctric. La caixa és bicompartimentada i servirà per a la recollida tant de rebuig i com de matèria orgànica. Aquest camió, ara en proves, començarà a circular abans que acabi l'any i permetrà evitar l'emissió de 12 tones de CO2 a l'any. El nou camió s'afegeix a la flota de 51 vehicles elèctrics que ja treballen a Sant Andreu, Sant Martí i les platges.

Barcelona disposarà aquest 2012 d’un camió híbrid de grans dimensions, concretament 26 tones, que circularà per la ciutat recollint residus. Combina un motor dièsel convencional i un d’elèctric que redueix en un 20% el consum de combustible. De fet, fins els 20 km/h el motor funciona sense necessitat d’utilitzar carburant.

Però el més revolucionari d’aquesta tecnologia és que elimina el soroll durant la posada en marxa i la parada del vehicle, i també durant la càrrega i descàrrega dels contenidors. Això permetrà reduir les molèsties als veïns.

L’equipament per a la càrrega de contenidors és totalment elèctric i servirà per a la recollida tant de rebuig i com de matèria orgànica. El camió entrarà en funcionament abans d’acabar l’any i se sumarà a la flota de 51 vehicles elèctrics que ja funcionen als districtes de Sant Andreu, Sant Martí i les platges.

El camió, ara en proves, que permetrà evitar l’emissió de 12 tones de CO2 a l’any, s’afegeix a la flota de 51 vehicles elèctrics que ja treballen a Sant Andreu, Sant Martí i les platges.