El moment de la baixada de l'Aerobús és el de màxim risc de robatori, sobretot quan el bus va molt carregat. Al Jordi li van robar aquesta motxilla, que després va poder recuperar. Mentre ell era al bús algú se li va emportar l'equipatge a la parada de la plaça d'Espanya. JORDI FERNÁNDEZ "Tu vas mirant però clar, hi havia tanta gent que no la veus perquè estàs darrere i no arribes a veure-la. Entre la gent que baixa i si hi ha algú que està a fora és fàcil d'entrar i que la treguin, i estaria bé que hi hagués un sistema de seguretat a una xarxa, o una tanca." Trobar noves mesures per fer encara més segur el viatge amb Aerobús és un dels objectius de l'empresa que el gestiona, Serveis Generals de Mobilitat i Transport. Expliquen que estan estudiant mètodes per lligar les maletes. Admeten que hi ha furts tot i que, des de fa dos anys, han notat una disminució dels robatoris amb la instal·lació de càmeres de vídeo. RAFAEL MIERA, cap de Comunicació i Administració de l'Aerobús "Una mesura que ha portat molta reducció ha sigut la posada en marxa del sistema de videovigilància. El que podia semblar que era una pèrdua de maleta es va detectar que potser era un furt. Normalment pot passar tres, quatre, vegades, com a molt quatre vegades mensuals, això amb un volum de 350.000 viatgers no ho trobem alarmant, tot i que estem pensant noves mesures per poder dissuadir d'aquest tipus d'actuacions als nostres serveis." Els Mossos no tenen dades precises sobre el nombre de furts a l'Aerobús tot i que sí reconeixen que és un tipus de delicte que va passant.

Els robatoris a l’Aerobús es produeixen quan es fa fosc i quan el bus porta molts passatgers.

Les maletes es deixen al centre de vehicle, just davant de la porta de sortida, una ubicació que facilita l’entrada i la sortida de passatgers però també els robatoris d’equipatge.

Serveis Generals de Mobilitat i Transport és l’empresa que gestiona l’Aerobús des de fa vuit anys. Des del gener de 2015 van instal·lar càmeres de videovigilància, una mesura que va fer reduir molt el nombre de sostraccions. Els busos, a més, tenen rètols que alerten els turistes que estiguin pendents de les maletes i també hi ha missatges de veu amb el mateix objectiu.

L’empresa assegura que ara mateix es produeixen de mitjana uns tres o quatre robatoris al mes, segons el director de Comunicació i Administració, Rafael Miera. “No ho trobem alarmant”, assegura, “però estem pensant noves mesures per poder dissuadir aquest tipus d’actuacions.” Es refereix, per exemple, a sistemes per poder lligar d’alguna manera les maletes, si bé es vol alhora un invent que no faci alentir la càrrega i descàrrega de maletes als passatgers. L’Aerobús transporta entre 350.000 i 400.000 al mes.

Els Mossos d’Esquadra no tenen dades precises sobre el nombre de furts a l’Aerobús tot i que sí reconeixen que és un tipus de delicte que es va produint.