La cinquantena d’interns que mantenien una vaga de fam des de la matinada de dimarts al CIE de la Zona Franca han decidit suspendre la reivindicació. Segons la Policia Nacional, que custodia les dependències, dimecres a la nit els reclusos van sopar i també han esmorzat aquest dijous al matí. La policia ha explicat que la decisió no està motivada per cap acord amb el centre i que s’ha pres de manera voluntària.

Dos dels interns van ser atesos a l’Hospital Clínic aquest dimecres a la tarda, després de demanar atenció mèdica quan ja acumulaven 48 hores de vaga de fam. La Policia manté que cap dels dos immigrants no va quedar-hi hospitalitzat després de ser atès. Segons Tanquem els CIE, la protesta respon a l’arbitrarietat amb què, diuen, el centre dona la llibertat, expulsa o trasllada els immigrants reclosos. El quart tinent d’alcalde i responsable de l’Àrea d’Immigració, Jaume Asensva visitar el centre de la Zona Franca aquest dimecres a la tarda per conèixer de primer mà la situació dels reclusos en vaga de fam.

La plataforma Tanquem els CIE, en canvi, assegura que la vaga de fam continua. Segons dos interns amb qui van parlar, dimecres van protesta per pressions de la policia i de la Creu Roja però aquest dijous al matí alguns l’han reprès i no han dinat.