La Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer posa en marxa el portal Despresdelcancer.cat, amb l’objectiu d’oferir suport i serveis a les persones que han superat la malaltia o que l’han cronificada. La millora dels tractaments ha fet que a Catalunya hi hagi actualment més de 100.000 persones en aquesta situació. L’entitat s’avança a les administracions per donar una eina que “ajudi a adaptar-se a la nova situació”.

En una entrevista al programa ‘El matí de Barcelona’, la gerent de la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer, Clara Rosàs, ha explicat que l’espai s’ha creat per ajudar les persones a “fer un balanç emocional del que han viscut, i alhora encarar necessitats operatives molt concretes del dia a dia”. El web Despresdelcancer.cat està dividit en cinc grans blocs: Com estic (amb informació referent a les seqüeles físiques i emocionals), Em cuido (amb recomanacions per a un estil de vida saludable), M’organitzo (per resoldre aspectes concrets de l’àmbit laboral, financer o legal), Suport i serveis (amb un recull de l’oferta de serveis de les entitats de tot Catalunya) i Comparteixo (on parlar o donar el seu testimoni sobre l’experiència).

La gerent de la federació ha destacat que “com a societat, posem molts esforços a curar la malaltia”, i ha advertit que “encara hem de treballar molt per conscienciar, visibilitzar les necessitats i aportar solucions”. Per Rosàs, fins que això no s’aconsegueixi no es podrà garantir al màxim la igualtat d’oportunitats per a uns i altres.

Pots escoltar l’entrevista sencera aquí: