Gairebé 50 interns del CIE de la Zona Franca mantenen activa una protesta en forma de vaga de fam que ja s’allarga 48 hores i que ha comportat com a mínim l’hospitalització de dos interns. Tanquem els CIE reitera que la protesta respon a l’arbitrarietat amb què, segons l’entitat, el CIE dona llibertat o expulsa o trasllada els immigrants reclosos al centre.

La vaga de fam que segueixen 47 interns al Centre d’Internament d’Estrangers de la Zona Franca (CIE) suma ja l’hora número 48, després que els interns fessin el seu darrer àpat en el sopar de dilluns. La plataforma Tanquem els CIE ha pogut entrar dins el recinte i ha confirmat a betevé que diverses ambulàncies han atès alguns dels interns. A més, destaquen que almenys dos d’ells han estat traslladats a l’hospital per motius que es desconeixen.

Segons Tanquem els CIE, els interns denuncien pressions tant de la Creu Roja com de la Policia Nacional per aturar la protesta i també expliquen que hi ha previst un vol de deportació cap a Guinea Equatorial per al 24 de juliol.

La plataforma pel tancament del centre tornarà a entrar dins el recinte tant dijous com divendres per fer un seguiment d’aquesta protesta dels interns.

L’Ajuntament reclama el tancament del centre mentro no acrediti llicència d’activitats

El tinent d’alcalde Jaume Asens ha visitat avui el CIE per interessar-se per l’estat dels interns i el seguiment de la vaga de fam. Asens ha ofert a la Delegació del Govern serveis d’atenció sanitària i psicològica pels immigrants, però també ha demanat el seu alliberament “davant d’una mesura d’internament que és completament desproporcionada”. A més, el tinent d’alcalde ha destacat que un dels joves interns assegura ser menor d’edat i disposa d’elements que ho proven. És per això que demanarà a la Fiscalia i a la Direcció del centre que en prenguin mesures.