“Barcelona és una ciutat molt densa -més de 16.000 habitants per quilòmetre quadrat-, però té pocs parcs i jardins” ha explicat. Per això, tot i que “és difícil canviar la ciutat”, considera que cal fomentar l’anomenada infraestructura verda, és a dir, posar més arbrat, jardins i plantes als terrats per adaptar-se a l’augment de la calor que s’espera en els propers anys. En aquest sentit, el catedràtic de Geografia Física de la Universitat de Barcelona també s’ha mostrat partidari de les superilles “que intenten treure duresa a la ciutat, fer-la més permeable”.

Sobre l’informe municipal presentat avui, Martín Vide ha confirmat que Barcelona veurà augmentar les temperatures, tant diürnes com nocturnes, en els pròxims anys. “Les grans àrees urbanes generen calor i es produeix un fenomen nocturn anomenat illa de calor, que provoca que les nits siguin molt càlides” i per això “comencen a parlar de nits tropicals (amb temperatures superiors als 20 ºC) i nits tòrrides (més de 25 ºC)”.

L’expert també ha alertat dels efectes de l’escalfament global: “Tenim sobre la taula un problema de salut pública. S’ha demostrat que les altes temperatures nocturnes eleven la mortalitat”. I ha alertat que hi haurà un agreujant: “Les persones amb pobresa energètica patiran més els efectes de l’augment de temperatures”.