Foto: Joana Garreta

(ACN) La Sindicatura de Greuges ha arxivat els dos últims casos d’assetjament denunciats per alumnes i exalumnes de l’Institut del Teatre. Així ho ha detallat la direcció de la institució en una trobada amb els mitjans de comunicació, en què han garantit que s’ha treballat amb la “màxima garantia” per als denunciants i arribant “fins al final” en tots els expedients oberts. “L’Institut està net d’assetjament”, ha garantit la seva directora general, Sílvia Ferrando.

Un professor acomiadat i un suspès de sou i feina

Una vegada tancats tots els expedients, que han acabat amb un professor acomiadat i un de suspès temporalment de sou i feina, l’Institut vol obrir una etapa nova.

L’equipament que més representacions amb públic fa anualment a tot Catalunya tanca així un període “difícil” marcat pel “sotrac” de les denúncies d’abusos i assetjament, que no han tingut un recorregut judicial per falta d’indicis en uns casos o perquè la fiscalia va entendre que els fets estaven prescrits en d’altres.

Segons l’Institut del Teatre, si hi ha un espai en què s’ha reflexionat des d’un punt de vista “humà i professional” de les denúncies ha estat la mateixa institució. Un dels pilars fonamentals de la nova etapa serà el Projecte Benestar, un observatori de l’Institut que busca garantir a partir d’eines concretes que l’aula sigui un “espai segur” per a l’alumnat i el professorat.

El Museu de les Arts Escèniques

L’Institut també treballa per fer realitat el Museu de les Arts Escèniques, una voluntat de l’equip directiu i que té un projecte fet des de fa una dècada i que ara es vol “revisar” amb una part del sector cultural. Segons la directora de l’Institut del Teatre, Sílvia Ferrando, l’edifici no cal que sigui proper a la seu de la institució i l’únic límit és que se situï a Barcelona.