Aquest dilluns hi ha convocada una vaga per part dels alumnes de l’Institut del Teatre pels presumptes casos d’abús de poder i assetjament sexual destapats fa dos diumenges. Amb el lema “Trenquem el silenci”, els estudiants han convocat una concentració a la plaça d’Espanya que ha avançat fins a la Via Laietana.

Denuncien que no en tenen prou amb la dimissió de la directora general de l’institut, Magda Puyo, i de la cúpula directiva d’art dramàtic. Exigeixen un compromís “ferm” de les institucions i les empreses del sector de les arts escèniques per fer una revisió integral de les seves estructures de poder.

Alumnes de l’Institut del Teatre preparant cartells per la jornada de vaga

Segons ha assegurat la plataforma Abús Art, creada per alumnes de l’institut, “es necessari visibilitzar que aquesta situació no és un problema aïllat i particular de la institució, sinó que respon a un mal endèmic, a un problema estructural fruit de la nostra organització social i patriarcal”. Des d’aquesta plataforma també han informat que ja hi ha disponible l’IT BÚSTIA, “un espai segur i confidencial” per recollir informació i denunciar possibles casos d’abús i assetjament a l’escola.

Escalfant motors per al 8-M

D’altra banda, quan falta una setmana per al 8-M, el col·lectiu Dones i Cultura ha convocat una assemblea oberta aquest dilluns, a les 20 h, mitjançant la plataforma Jitsi.