El curs escolar 2019-2020 l’Institut Joan Fuster, de Navas, celebra 25 anys i, per això, aquest any el concert de Santa Cecília, un clàssic del centre, retrà homenatge a l’equipament educatiu. En l’acte, hi participen els 500 alumnes del centre amb actuacions i l’elaboració d’instruments.

Creació d’instruments amb material reciclat

En l’assignatura de tecnologia, els quatre cursos d’estudiants d’educació secundària obligatòria de l’institut han creat diferents instruments amb materials reciclats. Així, els alumnes de 1r d’ESO han creat castanyoles a partir de culleres de fusta. Altres eines musicals estan fetes d’elements metàl·lics o amb plàstics. La creació d’instruments és una activitat recurrent que any rere any realitzen els alumnes, ja que, després els fan sonar al concert que celebren per Santa Cecília, patrona dels músics.

Concert homenatge dels 25 anys de l’institut

El 22 de novembre els alumnes oferiran el concert de Santa Cecília. Els estudiants hi participen de manera voluntària i toquen el que volen. Segons la Magda Alegret, coordinadora d’activitats i professora de música, durant les estones del pati ho preparen i ella s’encarrega d’ajudar-los. També diu que és una bona ocasió per fer colla i hi ha qui s’engresca a continuar estudiant música.

Aquest any com el concert servirà per celebrar els 25 anys del centre es faran tres passis. A les 9 del matí serà per a les escoles adscrites a l’institut, a les 12 h per a la resta d’estudiants i a la tarda per a exalumnes i veïns que s’hi vulguin sumar.

L’únic institut públic de Navas

L’Institut Joan Fuster és l’únic institut públic ubicat al barri de Navas. Tot i que la música és una assignatura més en aquest institut, aquest no és el primer projecte musical que surt fora de l’aula. L’any passat van elaborar una obra teatral amb música original que van representar davant altres escoles del districte. A més, el 2017 l’institut va rebre el Premi Sant Andreu.