Aquest dilluns ha quedat vist per a sentència el judici del president Quim Torra al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) pel cas dels llaços grocs. Durant tot aquest dilluns s’ha celebrat al TSJC la sessió que haurà de permetre al tribunal dictaminar si, finalment, Torra va desobeir els requeriments de la Junta Electoral Central (JEC) a l’hora d’enretirar estelades, llaços grocs i una pancarta dels edificis públics durant la campanya de les eleccions generals del 28-A. En la seva declaració com a acusat, Torra ha admès que va desobeir la Junta Electoral Central (JEC)perquè “era impossible complir l’ordre “il·legal”.

De fet, Torra ha fet un al·legat final amb un discurs molt polític, en què ha defensat que va actuar en defensa dels drets i llibertats dels ciutadans: “Si per defensar els drets i les llibertats dels meus compatriotes he de ser condemnat, benvinguda sigui la condemna”, ha dit al tribunal.

Suport dels membres del govern català i el Parlament

Torra ha estat acompanyat fins al TSJC per diversos membres del govern català, com el vicepresident Pere Aragonès i altres consellers. També hi han acudit el president del Parlament, Roger Torrent; diputats de JxC, ERC i la CUP. Tots han denunciat que es tracta d’un judici que vol resoldre per la via penal un conflicte polític i n’han reivindicat l’absolució.

Les entitats independentistes s’afegeixen a la concentració

La mobilització a les portes del TSJC també ha comptat amb la presència de les entitats independentistes, l’ANC i Òmnium Cultural.  Els vicepresidents de les dues associacions, Pep Cruanyes i Marcel Mauri, han assegurat que seran sempre al costat de tots aquells que lluiten per la defensa dels drets a la llibertat d’expressió, manifestació i autodeterminació.