Al·legat d’alt nivell polític del president de la Generalitat, Quim Torra, al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. A la recta final del judici dels llaços grocs, Torra ha fet ús de l‘última paraula i ha defensat que va actuar en defensa dels drets i llibertats dels ciutadans. “Si per defensar els drets i les llibertats dels meus compatriotes he de ser condemnat, benvinguda sigui la condemna”, ha dit al tribunal.

També ha afirmat al TSJC que, tot i una possible condemna, “no canviareu la voluntat del poble de Catalunya”. En aquesta mateixa línia, ha remarcat que “mai no renunciaré al dret a l’autodeterminació, a defensar els nostres presos i exiliats ni a la dignitat dels que han ostentat el càrrec de president de la Generalitat”. Torra ha acabat l’al·legat amb un “Visca Catalunya lliure” i just després el president del tribunal, Jesús María Barrientos, ha dictat el “vist per a sentència”.

Acusacions i defenses discuteixen sobre la competència de la JEC

Abans del torn d’última paraula, les acusacions i la defensa de Torra han discutit sobre la competència o no de la Junta Electoral Central (JEC) d’ordenar la retirada dels llaços grocs al president. Pel fiscal superior de Catalunya, Francisco Bañeres, la JEC era plenament competent i prova d’això, segons Bañeres, és que Torra no va dubtar-ho fins després de diversos dies d’haver estat requerit.

En canvi, l’advocat de Torra, Gonzalo Boye, ha remarcat que la JEC no és superior ni “al president de la Generalitat ni al president del Govern espanyol” i, per tant, no podia dictar l’ordre. Boye també ha demanat al tribunal elevar diverses qüestions prejudicials al Tribunal de Justícia de la Unió Europea, però el tribunal ho ha descartat.