Després de gairebé tres setmanes de vaga indefinida a les universitats, aquest dilluns els estudiants mobilitzats han tornat a les aules. Divendres passat ja van avançar que desconvocaven l’aturada i ara han assegurat que toca dirigir les protestes des de dins els centres educatius. Des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), asseguren que la mobilització al carrer ha assolit els seus objectius i que ara cal obrir una nova etapa en què la revolta es faci des de les aules.

Canvi d’estratègia

La portaveu del SEPC, Bel Oliver, ha assegurat que “comença un nou cicle en què els universitaris seguirem sent un pilar fonamental de la Revolta Popular als centres educatius, des d’on seguirem lluitant per una educació digna en una terra lliure”. En aquest nou cicle, ha explicat també, volen portar mobilitzacions arreu del territori recolzant les convocatòries locals que puguin sortir.

Consideren la vaga un èxit

El SEPC fa un balanç positiu de la vaga i considera que ha estat un èxit, ja que han aconseguit els objectius que s’havien plantejat: aconseguir l’avaluació única en lloc de la continuada perquè els estudiants poguessin assistir a les mobilitzacions, que no es fessin activitats avaluables durant la primera setmana de protestes i que les universitats es pronunciessin públicament contra la sentència.

L’acampada es manté

Paral·lelament a això, l’acampada a la plaça de la Universitat continua. Aquest dimecres farà tres setmanes que hi van plantar les tendes i anuncien una roda de premsa aquest dilluns per explicar els seus plans de futur més immediats. Tot i així, de moment diuen que d’allà no es mouen.