Nou incendi declarat a Barcelona: un foc originat entre el barri de Vallbona i Montcada i Reixac ha cremat durant més d’una hora a prop de diversos habitatges i de la carretera. Les flames, que ja s’han controlat i extingit, han cremat matolls d’aquest barri i del municipi veí, molt a prop del Parc de Collserola, on s’han declarat vuit incendis en les darreres setmanes. Per sufocar l’incendi, s’han activat sis dotacions dels Bombers de Barcelona i sis dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat, així com tres helicòpters.

Segons el cos de Bombers de la Generalitat, han encerclat el perímetre del foc declarat a les 16.22 h minuts després de l’avís i una hora després l’han aconseguit controlar. Segons fonts municipals no tenen constància de desallotjaments, però els voluntaris de l’Agrupació de Defensa Forestal 301, han informat que han hagut d’evacuar set cases del Passeig de la Pineda en els primers moments de l’incendi.

Imatges dels usuaris a les xarxes socials

Alguns usuaris han compartit a les xarxes imatges del foc en què es pot veure la proximitat de les flames amb els habitatges.

Diverses línies d’autobús afectades pel foc

Sis línies d’autobús regulars s’han vist afectades per l’incendi i han estat desviades mentre han durat les tasques d’extinció. El servei de bus a demanda El Meu Bus encara funciona amb limitacions a les parades de Vallbona.