Un home de 93 anys ha mort en l’incendi en un pis al número 132 del carrer de Saragossa, cantonada General Mitre. El foc s’ha originat aquest dimecres al matí a les 9:50 h per motius que es desconeixen. 15 dotacions dels Bombers de Barcelona hi han acudit per mirar d’extingir-lo i també 14 ambulàncies del SEM, i això ha obligat la Guàrdia Urbana a tallar el trànsit a la ronda del Mig en sentit Llobregat/muntanya entre Lesseps i Balmes. El sinistre s’ha produït al pis 6è 1a, i ha causat també un ferit crític, de 18 anys i amb cremades de 3r grau (50 % del cos), i 18 ferits lleus, la majoria per inhalació de fum. L’incendi ha malmès l’estructura i les instal·lacions de l’edifici, i és per aquest motiu que ha calgut desallotjar tota la finca. Els veïns hauran de passar fora de casa “una temporada llarga”, segons el regidor del districte de Sarrià-Sant Gervasi, Daniel Mòdol.

El ferit crític, de 18 anys, ha estat traslladat a l’Hospital Vall d’Hebron. Pel que fa als lleus, 12 persones -una de les quals, una dona de 84 anys- han ingressat en diversos hospitals -Plató i Sagrat Cor- per inhalació de fum. La resta han estat ateses in situ pel mateix motiu, i algunes també per una crisi d’ansietat.

 

 

En una piulada, l’alcaldessa, Ada Colau, ha mostrat el seu condol per a les famílies de les víctimes. També ho ha fet el regidor popular Alberto Fernández Díaz i la regidora de Ciutadans, Carina Mejías.