El setembre del 1992, la ciutat va inaugurar un monument amb 257 plaques per cadascuna de les medalles d’or guanyades als Jocs Olímpics que acabaven de finalitzar i, també, amb les empremtes de 10 mites de l’esport. La idea va ser del diari esportiu ‘Mundo Deportivo’. 25 anys després, els promotors de la iniciativa, juntament amb l’Associació de Veïns de la Vila Olímpica, reclamen que l’espai es mantingui en bones condicions.

L’associació de veïns del barri va començar a reclamar la reforma de la plaça dels Campions ara fa un any amb la vista posada a fer una inauguració pels actes del 25è aniversari dels Jocs, que es van celebrar al setembre. Ara, esperen poder-la fer la primavera de l’any vinent, quan el barri celebrarà el quart de segle de l’arribada dels primers veïns.

A l’espai, hi trobem plaques amb els noms dels guanyadors de totes les proves i també les empremtes de 10 llegendes mundials de l’esport. La iniciativa va ser del diari ‘Mundo Deportivo’ per fer un homenatge a les Olimpíades. Actualment hi ha desnivells i rajoles trencades i la vegetació creix de forma incontrolada. No s’han reposat tampoc les plaques commemoratives dels atletes paralímpics des que van desaparèixer l’any 2007.