Estem a primera línia i ens sentim menystingudes“. És la crida que han fet aquest dilluns les professionals del Satse, el sindicat d’infermeria, per reclamar un major reconeixement i que aquest és tradueixi en millors condicions salarials.

“No ens sentim cuidades”

Anabel Torres, delegada sectorial de Satse, assegura que l’any 2010 es van fer moltes retallades i que això va provocar baixades de sou. Torres explica que el sou que reben “es correspon al de diplomades, quan elles són graduades universitàries”. I afegeix que en el moment actual falten infermeres i les que contracten “estan molt mal pagades”. “No ens cuiden”, assegura Anabel Torres, i “hem demostrat estar al peu del canó, especialment durant la pandèmia de covid”.

Suport als metges, però no es mobilitzen

Des del sindicat d’infermeria afirmen que les demandes dels metges són simètriques a les seves, però que de moment no es mobilitzaran. Torres ha deixat clar que ara estan negociant un conveni col·lectiu amb l’Institut Català de la Salut (ICS) i amb la patronal (SISCAT) i que en cas que no obtinguin les seves reclamacions sí que es mobilitzaran. Una de les primeres mesures que han dit que adoptarien és deixar de doblar torns i fer hores extres perquè diuen que el preu d’aquestes hores “no està ben regulat” i es paguen segons decideix cada centre.