Una seixantena de veïns de Gràcia passaran aquesta nit fora de casa perquè un incendi els ha deixat sense llum, aigua ni gas. El foc s'ha produït a quarts d'onze del matí al segon pis del número 22 del carrer de Joan Blanques. Les flames han calcinat completament l'immoble i, tot i que ha calgut apuntalar el pis cremat, no han danyat l'estructura de l'edifici. IVAN NOVO, cap de guàrdia dels Bombers de Barcelona "Ha cremat força el pis, el que és la part de la cuina, el passadís central i el saló que dóna a la terrassa està força afectada." El foc també ha afectat un altre bloc adjacent, al número 29 del carrer de Bruniquer. Fins al llocs dels fets s'hi han desplaçat 10 dotacions dels Bombers de Barcelona i quatre ambulàncies, que han hagut d'atendre quatre persones. La ferida de més consideració és una dona que ha patit cremades greus i que està ingressada a l'Hospital Vall d'Hebron. Tres persones més han hagut de ser ateses per inhalació de fum i per angoixa. L'incendi, que en total ha afectat cinc pisos, ha obligat a desallotjar tot l'edifici. SERGI DALMAU, veí "Hem sentit crits de 'fuego fuego' per l'escala. Hem sortit al balcó i hem vist que al pis de dalt del costat sortia una fumarada horrorosa negra i amb lo posat hem sortit els quatre corrent i ens hem esperat a aquí baix." JOSEP MARIA NADAL, veí "Hem sentit soroll i he vist el pati que estava tot fosc. M'ha estranyat. I a l'obrir la finestra del pati hem vist fum." Encara es desconeixen les causes de l'incendi, però els Bombers creuen que es pot haver produït per una deflagració.

L’incendi ha afectat directament cinc habitatges del número 22 del carrer de Joan Blanques. Aquest edifici, com el 29 del carrer de Bruniquer, ha estat desallotjat en un primer moment mentre els Bombers comprovaven si l’estructura n’havia quedat malmesa. Un cop han vist que no, els veïns hi han pogut tornar per recollir les seves coses, atès que hauran de passar uns dies fora de casa.

Les xarxes de subministrament d’electricitat, aigua i gas dels dos edificis han quedat afectades, així que els 60 veïns dels dos blocs, tot i que poden tornar a casa perquè les estructures no s’han malmès, no disposaran dels serveis fins d’aquí a uns dies. L’Ajuntament de Barcelona ha activat els serveis del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) per atendre els veïns desallotjats i 17 persones s’han acollit a l’allotjament provisional dels Serveis Socials.

El Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) hi ha desplaçat aquest matí quatre ambulàncies i els Bombers de Barcelona, 10 dotacions. La ferida més greu era una dona de mitjana edat que ha patit ferides greus i que està ingressada a la unitat de cremats de l’Hospital Vall d’Hebron. Els seus fills i un altre familiar o veí han estat atesos en aquest mateix hospital per inhalació de fum.