Un total de 40 establiments han participat en el concurs engegat pel Gremi de Restauradors en el qual els ciutadans han votat les millors tapes. Després d’una setmana de tast a preus assequibles per impulsar aquests aperitius a la ciutat, les tres millors propostes han estat premiades.

Un niu de patata amb mousse de botifarra negra, ceba caramel·litzada i ou de guatlla ha estat la recepta presentada per l’establiment Xop d’Or que ha estat guardonada amb el premi del Gremi de Restauradors. L’empresa Estrella Damm ha valorat el bon maridatge de la cervesa a la tapa de Can Xurrades, un trinxat de botifarra amb ceba caramel·litzada, cecina, encenalls de foie i iuca. La tapa més popular ha estat la de l’establiment El Reloj. El públic ha triat com a preferit un aperitiu de tempura de gambes amb salsa de romesco i xips.

La iniciativa es tornarà a repetir

Els tres establiments han coincidit en la tria dels ingredients per elaborar la recepta de l’èxit: productes de la terra, imaginació i molta dedicació. Per la banda dels organitzadors, el Gremi de Restauradors, la Cambra de Comerç, Estrella Damm i l’Ajuntament de Barcelona s’han felicitat per la bona marxa de la iniciativa De Tapes per Barcelona que ja han anunciat que repetiran.