Els activistes de la Vila de Gràcia s’han tornat a mobilitzar aquest dimecres contra l’enderroc de l’edifici conegut com Ca la Trava, desallotjat l’octubre passat. Els Mossos d’Esquadra han dissolt la mobilització i han identificat una vintena de persones. Després, els operaris han tornat a la feina i han reprès les tasques per muntar la bastida, que aquest dimarts, en una altra protesta, el col·lectiu va desmuntar.

El bloc és propietat de la immobiliària La Llave de Oro que té previst construir-hi pisos i el col·lectiu d’activistes s’hi oposa. Per això, per segon dia consecutiu han fet una crida a mobilitzar-se per impedir que es pugui dur a terme les obres d’enderroc. Durant la concentració han cridat consignes contra l’especulació i han tallat la circulació al carrer durant mitja hora.

Els Mossos d’Esquadra dissolen la protesta

A través d’una piulada, Ca la Trava Resisteix, ha denunciat que, a banda d’identificacions, els agents dels Mossos d’Esquadra han carregat amb porres extensibles i que hi ha diversos activistes ferits. Segons fonts de la policia catalana, en canvi, no s’han produït incidents destacables i només confirmen que s’ha identificat algun assistent.

Els operaris reprenen els treballs d’enderroc

Fa tot just una setmana que una quarantena de persones es van concentrar davant l’edifici per evitar-ne també l’enderroc. Els operaris que hi treballen han explicat a betevé que és la tercera vegada que una mobilització impedeix els treballs d’enderroc. Aquest dimecres, els treballadors hi han anat acompanyats de seguretat privada.