Els Comitès de Defensa de la República (CDR) han fet una crida a concentrar-se davant la Fiscalia Superior de Catalunya per protestar contra el judici del procés, que ha començat aquest dimarts a Madrid.

Els agents antiavalots dels Mossos d’Esquadra han fet inicialment un cordó policial davant la porta de la fiscalia i després han començat a avançar per allunyar els manifestants de l’edifici. Desenes de persones han ocupat aleshores el carrer de Pau Claris i s’han assegut al terra tallant el trànsit. Entre ells hi havia també el diputat de la CUP, Carles Riera i alguns membres de l’àmbit anticapitalista municipal.

Després d’una estona, els agents han començat a treure un a un els manifestants, que han fet resistència pacífica. L’últim en ser desallotjat ha estat el diputat de la CUP, Carles Riera i un cop se l’ha fet fora s’ha donat per finalitzada la protesta. El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i el moviment juvenil de l’esquerra independentista Arran s’han afegit a la mobilització.

A banda d’aquesta concentració davant la fiscalia, a primera hora del matí els CDR han tallat el trànsit a diferents vies de la ciutat. Coincidint amb l’inici del judici del procés s’han convocat mobilitzacions durant tot el dia.