(ACN) El sindicat IAC-CATAC ha exigit aquest dilluns la dimissió de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i els “màxims responsables del desastre” del procés d’oposicions a la Generalitat. La secretària general d’IAC-CATAC, Assumpta Barbens, ha denunciat que el govern no només va subcontractar la gestió de les proves, sinó que va estar absent mentre es feien.

“Una cosa és que no tinguis prou representació i subcontractis algun servei, i l’altra que no hi hagi autoritat pública. No vam veure l’Administració en tot aquest procés, i hi havia de ser per fer-ne seguiment”, ha lamentat. Barbens ha explicat que l’empresa que va guanyar la licitació va buscar personal per supervisar exàmens a través d’una ETT.

“Desbordats” de queixes

“L’empresa ha publicat anuncis per demanar personal a través d’una ETT com Randstad”, ha afirmat. Segons ella, “una de les demandes de la licitació era que el personal parlés català, perquè no es poden adreçar a persones opositores a qui s’exigeix la llengua catalana” sense tenir-ne coneixement. “Com que no tenen seu a Catalunya, han buscat personal”, ha puntualitzat.

Barbens ha dit que tenen les xarxes socials i el correu electrònic “desbordats” de queixes i ha demanat al govern que aporti “dades” d’incidències i que expliqui l’abast jurídic de tot plegat i “què pensa fer”.