La borrasca que ha quedat escanyada al sud-est de la península, i que ha deixat nevades importants fins al nivell del mar a indrets com Alacant o Múrcia, anirà avançant de sud a nord.

En aquest viatge, es carregarà cada cop més d’humitat, a l’hora que la massa d’aire fred d’origen polar s’anirà escalfant lentament. La borrasca ens arribarà especialment el cap de setmana i no tindrà el mateix grau d’influència que al sud-est peninsular, ja que no esperem nevades a cotes baixes.

A Barcelona:

La notícia seran el vent i el mal estat de la mar. Durant el cap de setmana es podran superar els 80 km/h de vent de gregal, sobretot arran de mar i a Collserola, tot i que bufarà moderat o fort a la resta de la ciutat. Temporal marítim dur, amb onades que podran superar els 4 m d’alçària especialment diumenge. Farà fred, però sobretot serà el vent el que accentuarà aquesta sensació de fredor. Podrà ploure intermitentment durant el cap de setmana, tot i que no esperem grans quantitats d’aigua.

Al nord-est de Catalunya:

Serà on el temporal podrà ser més dur, tant de pluja, neu, vent com també de mar. S’esperen nevades a partir d’uns 700/800 metres d’altitud, que podran ser especialment abundants la tarda de divendres i diumenge i dilluns. La Garrotxa, el Ripollès i les parts altes de l’Empordà, així com el massís del Montseny, podrien rebre una bona nevada.
A la costa la pluja pot ser abundant especialment diumenge, amb vent de gregal fort que podrà acostar-se als 90 o 100 km/h. Mar brava generalitzada.


A les comarques de l’Ebre:

Un altre punt on el temporal pot deixar més sorpreses. Divendres podrà nevar a la Terra Alta i zones properes per damunt d’uns 400-500 metres, tot i que la cota anirà pujant. La pluja també farà acte de presència, especialment intensa aquest divendres, amb una gran nevada als cims del massís del Port. També quedarà tocat l’estat marítim pel fort vent.

A les comarques interiors:

En principi el temporal hi hauria de passar més aviat de puntetes. Divendres no es descarten alguns flocs a punts de l’Anoia, el Bages i Osona, però la cota de neu hauria d’anar pujant. Cap de setmana amb molts núvols i amb risc d’algunes pluges, més concentrades cap a la plana de Vic, on podrà nevar al Lluçanès i a les Guilleries. Vent moderat, sobretot en altura.

Als Pirineus:

Probablement dels llocs menys afectats per aquesta situació meteorològica. La nevada podrà ser important al Ripollès i no es descarta que pugui arribar més afeblida fins a la Cerdanya o el Principat d’Andorra, però és molt complicat que arribi més a l’oest. De fet, a la Vall d’Aran i el Pallars fins i tot es veuran algunes clarianes. Fred intens de bon matí a les valls, però res a veure amb la fredorada d’aquesta setmana.