L’Aliança contra la Pobresa Energètica lamenta que les empreses puguin decidir en cada cas si condonen el deute acumulat o ofereixen descomptes o tarifes socials. “La majoria de famílies necessiten les dues coses”, ha assenyalat la portaveu de l’APE, Maria Campuzano, que considera que cal fixar la condonació en tots els casos i després valorar quines ajudes s’ofereixen per a cada situació particular.

Una altra mancança del document consensuat per la Generalitat i el conjunt d’administracions catalanes és, per a l’Aliança, que no es prevegin les famílies que han ocupat habitatges recuperats dels bancs. “No podem permetre deixar a aquestes famílies en un ‘limbo’, apartades d’un sistema en què les empreses subministradores no els donen cap altra alternativa”, apunten.

Des de l’APE reconeixen, però, la importància “d’aquest front comú que fa temps que demanàvem” i el consideren un pas endavant en la lluita per garantir la protecció de les persones i famílies vulnerables, especialment en un moment en què s’estan registrant forts increments del preu de l’electricitat.