JORDI GIRÓ, president de l'Associació de Veïns de la Vila Olímpica "L'escenari que ha obert nou vol dir que revisarà, haurà de revisar 'de facto' perquè és el compromís que han tingut, amb aquesta comissió revisar tota la llicència per establir quins elements el porten a una nova via o no // Hi ha elements que ens fan pensar fins i tot que són contundents com per aturar les obres avui mateix, però és una qüestió que portarà el seu temps."

Des de l’Associació de Veïns de la Vila Olímpica valoren positivament l’acord que han aconseguit els republicans i el govern municipal per al PEUAT. Consideren que, d’aquesta manera, es dona una altra oportunitat a l’aturada de l’alberg juvenil que s’està construint a l’avinguda d’Icària. De fet, i en aquest sentit, el president de l’entitat veïnal, Jordi Giró, ha anunciat que ja han presentat un informe tècnic a l’Ajuntament que inclou diverses revisions de la normativa dels albergs a la ciutat i les seves característiques que permetrien “aturar les obres avui mateix”.

Tot i que l’Ajuntament ha anunciat que en cap cas la solució no és revocar la llicència, els veïns volen que aquest informe serveixi per replantejar-se si cal suspendre-la, i que s’obri així un nou escenari “per establir quins elements porten l’alberg a una nova via o no”. En aquests moments, l’Associació de Veïns de la Vila Olímpica es troba en espera que l’Ajuntament els convoqui a una comissió tècnica que conclogui com es resoldrà, finalment, aquest cas. La comissió tindrà 30 dies per donar una resposta sobre el futur de l’alberg.

L’opció de compra de l’alberg, ben vista

El primer escenari que plantegen els veïns és la revocació de la llicència de l’alberg, però si la comissió decidís que la solució és la compra de l’edifici, l’associació estaria satisfeta ja que, diuen, tenen propostes. Veurien bé fer-hi oficines o transformar-lo en un nou equipament municipal. Els veïns ja fa temps que es mobilitzen, des del mes de novembre, per aturar aquest projecte i tornaran a fer-ho aquest cap de setmana, just una setmana després que s’hagin reprès les obres a l’edifici. En aquesta ocasió es concentraran per exposar a tot el veïnat la situació actual del projecte mentre estan a l’expectativa dels propers passos del consistori.

L’associació també es mostra satisfeta amb l’acord per al PEUAT entre ERC i el govern municipal perquè, amb les últimes modificacions, situa el barri de la Vila Olímpica dins la zona de decreixement d’allotjaments turístics, cosa que permetrà tenir una nova eina a tenir en compte a l’hora de plantejar els usos i projectes per a uns altres dos edificis, de característiques similars a les de l’alberg, que també es troben al barri.