Una mostra del treball braç a braç entre els cossos de seguretat i el teixit comercial de la ciutat, és la reunió que aquest matí han mantingut els màxims comandaments policials i els representants del sector per posar en comú els eixos d'una nova edició del pla Grèvol. Ja fa vuit anys que el dispositiu policial es va posar en marxa. VICENÇ GASCA, president de la Fundació Barcelona Comerç "És una operació que els botiguers esperem perquè son els dies de màxima afluència a les nostres botigues i també tenir una tranquil·litat que l'entorn està tranquil, que els cossos de seguretat, Guàrdia Urbana i Mossos, que fan les patrulles conjuntes, garanteixin aquesta seguretat." Les xifres dels últims anys confirmen el bon funcionament de les patrulles mixtes de Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana en els principals eixos comercials durant el període nadalenc. L'operatiu, com aquest establert a la rambla del Poblenou, va començar ahir i s'allargarà fins al 12 de gener. JOAN CARLES MOLINERO, comissari cap Regió Policial Metropolitana Barcelona "Any rere any i en el cas concret de la ciutat de Barcelona, ja fa cinc anys consecutius que disminueixen en aquest període nadalenc, els fets delictius relacionats o vinculats amb el comerç a la nostra ciutat." Un dels principals objectius és mantenir un contacte directe amb els comerciants per tal de recollir-ne les inquietuds. Les patrulles conjuntes ampliaran la vigilància en els horaris d'obertura i tancament dels establiments. Les patrulles també estaran especialment vigilants pel que fa als problemes de mobilitat a la ciutat i a l'oci nocturn. També estaran presents en les celebracions, especialment les de la nit de Cap d'Any i la cavalcada de Reis.

Es tracta de garantir la seguretat en els principals eixos, augmentant la presència d’agents uniformats i de paisà que patrullaran a peu i en franges horàries en què es preveu una afluència més notòria de ciutadans. També s’ampliaran  les vigilàncies en els horaris d’obertura i de tancament dels establiments comercials.

El pla també s’implementa en els àmbits de la mobilitat i l’oci nocturn. L’increment aquests dies del transport de persones i mercaderies, tant a la xarxa viària com als transports públics, comportarà que s’activin controls de trànsit per evitar l’augment de la velocitat i el consum d’alcohol i drogues en horaris i dates específiques, coincidint amb els dinars i sopars d’empresa. Pel que fa a l’oci nocturn, es desplegaran dispositius específics per garantir celebracions pacífiques i sense incidències en dates com la nit de Cap d’Any i la cavalcada de Reis.

Els Mossos d’Esquadra treballaran coordinadament amb policies locals, Guàrdia Urbana, personal de seguretat privada  i comerciants.