El president del Grup Municipal de TriasxBCN, Xavier Trias, encara no llença la tovallola sobre un acord de govern amb Collboni a l’Ajuntament de Barcelona. En una entrevista a ‘Els matins’, de TV3, ha assegurat que tenen “la porta oberta sempre”, tot i que ha afegit que no participarà en “negociacions paral·leles”. “Si ens truquen per buscar una bona solució per Barcelona ens trobaran al seu costat”, ha dit l’endemà que el grup municipal anunciés que aturava les converses amb l’alcalde.

Trias insisteix que la decisió sobre el futur govern depèn exclusivament de Collboni, i respon als possibles recels que l’alcalde pugui tenir per pactar amb TriasxBCN: “Els que podem tenir por de deslleialtat som nosaltres”. I afegeix: “Jo sí que tinc raons per dubtar del que diu ell”. Assegura que “Puigdemont no té res a veure” amb un possible pacte. “És com si jo digués que desconfio de Pedro Sánchez”, explica i considera que “estar sempre desconfiant” no porta enlloc.

Pendent de reunir-se amb Alamany (ERC)

En cas que aquest acord amb Collboni es materialitzés, Trias ha explicat que allargaria la mà a ERC, amb qui havia tancar un acord de govern abans de la investidura. “Tinc l’obligació de parlar amb ERC i veure si ens poden entendre tots“, ha explicat. També ha revelat que “en els propers dies” es reunirà amb la presidenta del Grup Municipal d’ERC, Elisenda Alamany. La reunió es produirà després que els republicans hagin reconegut obertament que no descarten entrar al govern municipal.

“Colau és una gran embolicaire”

Trias ha criticat les declaracions d’Ada Colau en una entrevista, en què assegurava que Collboni li havia dit que prioritza un govern progressista i d’esquerres (és a dir, un tripartit). “És una gran embolicaire”, ha afirmat. Considera que és una “imprudència” explicar un possible pacte “fins que no ho tens lligat”. “Els pactes es fan des de la confiança i no avançant-te a la persona que té l’autoritat”, ha afegit.