targeta cuidadora

L’Ajuntament de Barcelona ha començat aquest dijous l’entrega de les primeres 1.000 targetes cuidadores, una eina estrenada recentment i que ofereix serveis i recursos gratuïts per a les persones que tenen cura d’algú a la ciutat, ja siguin familiars o professionals. L’objectiu de la iniciativa municipal és donar visibilitat a la seva tasca i també evitar el risc d’aïllament que sovint pateixen.

El lliurament del primer miler d’exemplars l’ha realitzat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, des de l’espai Barcelona Cuida, a la Nova Esquerra de l’Eixample. El consistori calcula que de la targeta se’n podran beneficiar 355.000 persones, que actualment cuiden gent gran, malalts, dependents o amb discapacitat. Es pot demanar a través d’un formulari al web https://cuida.barcelona/user/register o presencialment a l’espai Barcelona Cuida.

Accés a 13 serveis i recursos gratuïts

La Targeta Cuidadora dona accés a 13 serveis i recursos de franc que s’aniran ampliant o modificant en funció de les necessitats i les demandes. Ara per ara són, per exemple, rebre informació personalitzada, suport emocional i psicològic gratuït, accés a activitats esportives a l’aire lliure o participar d’un programa de descans per minimitzar la sobrecàrrega de la cura. També es prepara una col·laboració amb els mercats de Barcelona, perquè cuidadors i cuidats tinguin unes hores de compra prioritària.