aigues termals covid persistent

(ACN) L’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM) estudiarà si les aigües termals aporten beneficis als pacients de covid persistent. Per fer-ho, un equip liderat per la doctora Natàlia Garcia —i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Caldes de Montbui— seleccionarà un grup de 48 persones que rebran tractaments en una estació balneària amb aigua mineromedicinal cloruradosòdica hipertermal. A la vegada, 48 pacients més rebran el tractament habitual en els casos de covid persistent, per, posteriorment, analitzar els resultats obtinguts en les dues circumstàncies.

L’estudi arrencarà les properes setmanes i els resultats s’espera que es puguin fer públics entre finals d’any i principis del 2023. Els pacients no hauran d’haver tingut patologies greus, ja que el que es busca és veure de quina manera s’alleugereixen els símptomes detectats, conscients que l’aigua termal “no fa miracles” però sí que permet alleugerir símptomes com el dolor d’articulacions, els musculars, les migranyes o els marejos, segons ha explicat Natàlia Garcia.

L’estudi es farà al balneari Termes Victòria de Caldes de Montbui. El copropietari del balneari Joan Anglí ha constatat que “l’aigua del balneari és bona per a l’aparell locomotor i té propietats neurosedants, que van bé per a la relaxació”. El mateix Anglí ha afegit que durant l’estudi el grup de 48 pacients que rebran tractaments al balneari combinaran exercicis de fisioteràpia i aigües mineromedicinals.