El procés judicial va ser correcte. Aquesta és la percepció que, segons ha explicat a BTV, va tenir l'advocat de la família del guàrdia urbà ferit. I afegeix que en cap moment no va tenir la sensació que la sentència estigués dictada d'entrada, tal com s'afirma a 'Ciutat morta'. Creu que la versió dels fets que es recull al documental és parcial i que les proves que van motivar la sentència van ser diverses. Segons diu, la declaració dels dos policies condemnats anys més tard per tortures no va ser l'únic aspecte determinant. JOSEP BOTER, advocat de la família de l'urbà ferit "El documental omet moltíssimes coses, només explica les que ells creuen que van succeir d'una determinada manera. Sembla que es doni molt valor a una sentència posterior però a la que condemna les persones que promouen de manera particular aquest 'Ciutat morta' no tingui, aquesta sentència, el mateix valor que l'altra." Boter remarca que testimonis aportats en el judici van acreditar que s'havien llançat objectes des de la finca ocupada. Diu, però, que, segons alguns testimonis, el llançament va començar quan el policia ja estava ferit. JOSEP BOTER, advocat de la família de l'urbà ferit "Quan ja era assistit pels serveis mèdics, des de la casa ocupada, la casa teatre, es llançaven objectes que queien sobre els agents que hi havia al carrer i també contra el personal mèdic que l'estava assistint." Pel que fa a la participació de la família del guàrdia urbà ferit en el documental, el seu advocat assegura que ningú no va oferir-los parlar. Segons diu, tampoc no van contactar amb ell.

Per l’advocat de la família de l’agent de la Guàrdia Urbana que va resultar ferit el 4-F, Josep Boter, el judici per aquells fets va complir amb les garanties legals. Al contrari del que s’afirma al documental ‘Ciutat morta’, Boter assegura que en cap moment no va tenir la sensació que el judici estigués sentenciat d’entrada. Segons aquest advocat, al documental s’ometen diverses proves, algunes de les quals van servir per motivar la sentència. En aquest sentit, diu que la declaració dels dos policies condemnats anys més tard per tortures no va ser l’únic aspecte determinant.

Boter ha explicat que hi havia tres hipòtesis dels fets: que l’agent resultés ferit pel llançament d’un test, com defensa ‘Ciutat morta’; que fos per una pedra llançada des del carrer; o que algú li donés un cop al cap amb un bastó. Segons l’advocat, però, alguns testimonis van declarar en el judici que el llançament d’objectes des de la finca ocupada va començar després que el policia resultés ferit.

Pel que fa a la participació a ‘Ciutat morta’, Boter assegura que ningú no els va trucar per oferir-los donar la seva versió, ni a ell ni a la família.