Ja fa 190 anys que se celebra la cavalcada dels Tres Tombs a Sant Antoni, una tradició ben arrelada a la ciutat. De fet, dos caps de setmana enrere es va celebrar a Sant Andreu. A les 11 h del matí ha començat el seguici després de la lectura del pregó, que aquest any ha estat a càrrec dels cantants Antoni Miquel, del grup Leslie i Santi Carulla d’Els Mustang. Junts han explicat el motiu de la celebració, que serveix per beneïr tant els animals com els camps de conreu.

El president de la Federació dels Tres Tombs de Sant Antoni de Barcelona, Jordi-Joan Alsina, i el regidor del districte de l’Eixample, Gerard Ardanuy, han aprofitat per agraïr al públic que any rere any es pugui celebrar aquesta festivitat.


A continuació, els llancers de la Guàrdia Urbana i la Banda de la Unitat Muntada de la Guàrdia Urbana han encapçalat la cavalcada, seguits del carruatge amb la figura de Sant Antoni i els disset genets com a comitiva dels Tres Tombs. Al darrere, han tancat la desfilada una quarantena de carros i carrosses de Barcelona.


Com sempre, el transcurs del seguici ha causat afectacions de trànsit als carrers del centre que s’allargaran fins a les 14 h. El recorregut d’enguany ha començat al carrer de Calàbria i ha acabat a la plaça de Sant Jaume, seguint l’itinerari següent: carrer de Calàbria, carrer de Floridablanca, carrer de Comte Borrell, carrer del Parlament, ronda de Sant Pau, carrer de Comte d’Urgell, carrer de Tamarit, carrer de Villarroel, carrer de Floridablanca, carrer de Casanova, carrer de Sepúlveda, ronda de Sant Antoni, plaça de la Universitat, carrer de Pelai, la Rambla, carrer de Ferran i la plaça de Sant Jaume.

Durant el transcurs del seguici s’han fet  tres parades, la més important a l’església dels Escolapis de Sant Antoni, on els animals han rebut la benedicció. Aquí s’hi ha concentrat una gran multitud de gent que porta els animals de companyia per beneir-los.

Entre el públic s’han vist, sobretot, famílies amb nens que s’acosten a veure els animals i a recollir els caramels que es tiren des dels carruatges. Una tradició que també s’ha seguit a través de les xarxes socials.

Finalment, la comitiva ha arribat a la plaça de Sant Jaume a dos quarts d’una, on els esperava una multitud de gent.