Dos de cada tres homicidis a Barcelona tenen a veure amb el tràfic de drogues i podrien estar relacionats amb una revenja, tal com han explicat els Mossos d’Esquadra després d’una reunió de seguiment que han mantingut els comandaments del cos aquest dimecres per avaluar la seguretat a Barcelona. El cos policial català ha informat que ja ha resolt cinc dels 12 homicidis que han tingut lloc aquest any a Barcelona, vuit dels quals a l’estiu.

La xifra de crims a la ciutat d’aquest any, fins a l’agost, ja supera la dada del 2018, en què se’n van cometre 10. Pel que fa a les dades dels homicidis i assassinats d’anys anteriors, la xifra més alta és del 2014, amb 14 crims, seguida dels 13 del 2012 i dels 12 del 2013 i 2017 (s’exclouen les 15 víctimes de l’atemptat terrorista).

30 % més de robatoris amb violència

El sotscap dels Mossos d’Esquadra de la regió de Barcelona, Ignasi Teixidó, ha subratllat que els robatoris amb violència s’han accentuat aquest any a la ciutat. En aquest sentit, ha assegurat que a Barcelona hi ha un 30 % més de robatoris violents, sobretot a Ciutat Vella i a l’Eixample. No obstant això, també ha remarcat que hi ha un 80 % més de detencions.

En relació a les xifres, el juliol del 2019 hi ha hagut 763 robatoris amb violència a la ciutat, la xifra més alta des del 2012, en què n’hi va haver 834. En la comparativa anual, però, aquest any se n’han produït 5.331 fins al 15 d’agost, i l’any passat van ser 7.256.

Pel que fa als furts, Teixidó ha dit que n’hi ha un 5 % més i que la resposta policial ha comportat un increment del 30 % de les detencions. “Aquestes dades ens donen esperances per revertir la situació de seguida”, ha sentenciat Teixidó.

El 90 % dels detinguts per robatoris no entren a la presó

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest any 1.529 persones per robatoris amb violència i intimidació, de les quals 165 han ingressat en presó provisional, un 10 % dels casos. En la mateixa línia, de les 1.627 detencions que es van fer l’any 2018, 159 persones van anar a la presó. Aquest percentatge baix, segons fonts policials, afavoreix la multirreincidència.

El director dels Mossos d’Esquadra, Andreu Joan Martínez, ha reclamat una modificació de la legislació perquè jutges i policies tinguin més elements per lluitar contra aquests delictes, com va explicar en una entrevista a betevé, en què va assegurar que “no pot ser que surti gratuït delinquir a Barcelona”.

Comparteix a: