Milers de dones han sortit aquesta tarda als carrers del centre de Barcelona en contra de les violències masclistes, el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. “Avui és un dia assenyalat que hem d’aprofitar per manifestar-nos i fer-nos sentir”, diuen algunes manifestants. Enguany, el lema de la manifestació ha estat “Fúria feminista contra les violències masclistes”: “Aquest any hem passat de la ràbia a la fúria feminista perquè és indignant el que està passant”, assenyala una participant.

Les manifestants diuen que estan furioses i reclamen un canvi a la societat perquè les dones visquin tranquil·les sense violències masclistes. Per això, demanen mesures i recursos al govern i a la justícia i expliquen que “lamentablement, hem de continuar manifestant-nos cada any contra les violències masclistes perquè encara no han desaparegut”.

Manifestació intergeneracional

Amb pancartes com “No vaig néixer dona per morir per ser-ho”, moltes dones han assistit a la manifestació acompanyades dels seus fills perquè, diuen, “volem conscienciar els infants de ben petits que s’ha de lluitar contra la violència contra les dones”.