La policia de barri s’estrena a Nou Barris

Aquests agents es volen convertir en els interlocutors de confiança entre veïns, entitats i la Guàrdia Urbana

Després de Setmana Santa, la policia de barri començarà el desplegament a Nou Barris. Cada un dels 13 barris d'aquest districte tindrà un agent de referència, encarregat d'establir contacte permanent amb el teixit social, entitats veïnals i comerciants de la zona. En el lliurament de diplomes a la primera unitat d'agents, l'alcaldessa, Ada Colau, ha dit que la policia de barri permetrà "visualitzar una demanda veïnal" i contribuir a "prevenir i detectar problemes abans que es facin grans".

La policia de barri és una de les figures que preveia el Pla director de la Guàrdia Urbana, que es fixava com a objectiu la proximitat, la transparència i el territori. Aquests últims dies, els agents de la primera unitat de la policia de barri han rebut formació especialitzada i també sobre la realitat social de Nou Barris. L'elecció d'aquest districte per iniciar el desplegament no és casual, l'última enquesta de seguretat va detectar-hi un augment dels problemes de convivència.

La prevenció serà, de fet, una de les tasques principals d'aquesta nova unitat. "Des de la proximitat, ens ha de permetre no haver d'intervenir quan un conflicte es fa gran sinó prevenir i detectar-los en aliança amb els ciutadans", ha dit Colau. La policia de barri s'anirà implantant de forma progressiva a la resta de la ciutat fins a finals del 2018. Horta-Guinardó, Sant Andreu i Sant Martí seran els següents.